Reis met ov plannen met 9292.nl (2024)

Reis met ov plannen met 9292.nl (1)Dankzij 9292.nl komt u overal waar u zijn moet met het openbaar verover. Plan via de site eenvoudig een reis met trein, tram, metro en bus.

Niveau:

Waardering:

4,3 (52 stemmen)

Reisinformatie met 9292

De site 9292.nl geeft actuele reisinformatie voor heel Nederland. Plan met de site niet alleen een route met het openbaar vervoer, maar bekijk ook wat de reis kost en of er storingen zijn in het openbaar vervoer. Plan bijvoorbeeld een route van adres naar adres, van treinstation naar treinstation of van een adres naar een treinstation. Het is zelfs mogelijk bekende locaties, zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, op te geven als vertrek- of eindpunt.

Ov-reis plannen

Aan de hand van een voorbeeld laten we zien hoe de site werkt. Wij willen van station Arnhem naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

  • Typ onder 'Locaties' in het tekstvak 'Van: Adres, station, postcode, etc' de vertreklocatie in. Een straatnaam, postcode of naam van een publieke attractie is voldoende.
  • Onder 'Enkele suggesties' verschijnen suggesties. Klik op de juiste suggestie.
  • Typ bij 'Naar: Adres, station, postcode, etc' de aankomstlocatie. Ook hier krijgt u suggesties op basis van wat u typt.
    Reis met ov plannen met 9292.nl (2)
  • Klik op het vakje onder 'Datum' en selecteer in de kalender de dag waarop u wilt reizen. Dit is alleen nodig als u op een andere dag dan de huidige wilt reizen.
  • Klik op het vakje onder 'Tijd'.
    • Er verschijnt een extra venster. Klik hier op een cijfer.
    • Het venster verandert naar een overzicht van de uren of minuten. Stel hier de juiste vertrek- of aankomsttijd in.
  • Onder 'Type reis' is standaard 'Vertrek' geselecteerd. Dat wil zeggen dat het tijdstip dat u hebt opgegeven als vertrektijd wordt gezien. Klik op Aankomst als de opgegeven tijd de aankomsttijd is.
  • Klik onder de grote letters 'Waar wil je heen?' op het tabblad Extra reisopties en maak de reiswensen nog specifieker. Erg handig is de optie '+5 min'. Klik op de optie aan als u slecht ter been bent en vijf minuten extra overstaptijd nodig hebt.
  • Klik op Plan mijn reis.

Resultaten bekijken

De reisopties staan in het vervolgscherm.

  • U ziet de vertrek- en aankomsttijd, de totale reistijd en het aantal keren dat u moet overstappen. U kunt hierboven een andere reismogelijkheid aanklikken.
  • Hieronder ziet u de details van de geselecteerde reis. Hier kunt u zien hoe laat u in welke trein moet zitten, op welk spoor u aankomt en hoelang u moet lopen bij een overstap en naar uw eindpunt.
  • Scrol naar beneden en klik bij de laatste wandeling op Toon looproute.
    Reis met ov plannen met 9292.nl (3)
  • Er verschijnt een melding dat dit gedeelte van het reisadvies wordt gedeeld met Google. Klik op Akkoord om de looproute te kunnen zien.
  • De looproute naar uw eindpunt komt in beeld in de vorm van een kaart en een routebeschrijving. Klik rechtsonder op de kaart op de plus of de min om in of uit te zoomen.
  • Onder de geplande route ziet u de totale prijs van de enkele reis zonder korting. Wilt u een overzicht van alle prijzen klik dan op Prijsopbouw > Bekijk alle prijzen.

Route afdrukken of e-mailen

Handig natuurlijk, zo'n routeplanner. Maar u wilt de reisgegevens ook meenemen. Daarvoor kunt u de route afdrukken. Onder aan het reisoverzicht staat een blauw pictogram van een printer en de tekst 'Printen'.

  • Klik onderaan het reisadvies op Printen.
  • Zet eventueel een vinkje voor Looproute.
  • Klik op Printen.
  • Selecteer de juiste printer.
  • Klik op Afdrukken of OK.

U kunt de route ook e-mailen. Klik daarvoor onder aan het reisoverzicht op de tekst Delen > E-mail. Vul uw e-mailadres in en typ eventueel een boodschap in het daarvoor bestemde invulveld. Zet een vinkje voor Ik ben geen robot en klik op Versturen.

9292-app

Van 9292 is ook een app beschikbaar. Handig als u ook onderweg de reisopties wilt bekijken. Of om gelijk e-tickets voor uw reis te kopen.

Meer over dit onderwerp

  • Fietsoptie in routeplanner 9292ov
  • Reisadvies 9292 opslaan

Computerhulp nodig?

Hebt u een vraag naar aanleiding van dit artikel? SeniorWeb-leden kunnen hun vraag stellen aan de vrijwilligers van PCHulp. Nog geen lid, maar wel hulp nodig? Ontdek dan de voordelen van het SeniorWeb-lidmaatschap.

PCHulp aanvragenBekijk het lidmaatschap
Delen via:E-mailFacebookPinterestWhatsAppWat betekenen deze knoppen?

Wat betekenen deze knoppen?

Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Reis met ov plannen met 9292.nl (2024)

FAQs

Hoe inchecken met e-ticket 9292? ›

Voor reizen met de trein is in- en uitchecken niet nodig, je kunt de barcode gebruiken om de poortjes op het station te openen en deze geldt als vervoerbewijs bij een controle in de trein. Als er check-in en -uit plaatjes staan is het niet nodig om in- en uit te checken. De barcode werkt niet op deze paaltjes.

Hoe werkt de app 9292? ›

Zet je favoriete locaties en trajecten via het plusje op je beginscherm. Daarmee maak je de 9292 app jouw persoonlijke app zonder dat je daar een account voor nodig hebt en plan je snel van A naar B. Op deze manier voeg je ook een halte of station, waar je vaak opstapt, toe op je beginscherm.

Welke app gratis reizen OV? ›

GoOV helpt je zelfstandig, veilig en daardoor met vertrouwen te reizen met het OV/openbaar vervoer. De bestemming kun je alleen of samen met je ouders/ begeleiders invoeren. GoOV is eenvoudig te gebruiken en begeleidt je van deur tot deur tijdens de looproutes, bij bushaltes en op stations.

Welke app voor reizen met de bus? ›

Via de 9292-app kun je bij een reisadvies direct e-tickets kopen voor je hele reis. De aangesloten OV-bedrijven voor bus, tram, metro en veer zijn Breng, Connexxion, EBS, Hermes, HTM, Keolis, RET, U-OV en Waterbus.

Hoe werkt inchecken met e-ticket? ›

Reizen met je e-ticket

Met een e-ticket hoef je niet in te checken. Reis je van of naar een station met gesloten poortjes? Met je e-ticket kun je de poortjes gewoon openen. Bewaar het e-ticket tot bij de uitgang van het aankomststation, het kan ook daar nodig zijn om de poortjes te openen.

Hoe werkt een e-ticket op 9292? ›

Betaling en reizen

Je e-tickets zijn terug te vinden onder 'Mijn e-tickets' in het menu van je 9292 app. Het gekochte e-ticket is je vervoersbewijs, waarmee je direct kunt reizen. Met jouw 9292 e-ticket op je telefoon open je eventuele poortjes die je onderweg tegenkomt.

Welke app is beter NS of 9292? ›

De NS-app wordt door reizigers het meest gewaardeerd voor overzichtelijkheid, functionaliteiten, kwaliteit van de reisadviezen en gebruiksvriendelijkheid. Op de tweede plaats kiezen reizigers voor 9292, gevolgd door Google Maps. Beide reisplanners krijgen een 7.

Kun je met je pinpas inchecken in de bus? ›

Heb je een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel? Dan kun je nu al in- en uitchecken in de bus, tram, metro en trein. Eerst voor reizigers die met vol tarief reizen, straks ook voor studenten, zakelijke reizigers en iedereen die met korting of een abonnement reist.

Kan ik ook zonder OV-chipkaart reizen? ›

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.

Hoe inchecken OV met telefoon? ›

Hoe werkt inchecken met je smartphone? Waar je voorheen je plastic pasje voor de scanner moest houden, kun je nu je smartphone gebruiken. Dit doe je door de achterkant van je telefoon tegen de incheckpaal te houden. De poortjes op het station gaan dan gewoon open.

Kun je je OV kaart op je telefoon zetten? ›

Maar sinds kort is het ook mogelijk om je telefoon als OV-chipkaart te gebruiken, om zo contactloos in- en uit te checken in het openbaar vervoer. Dit kan namelijk met OVpay en werkt net als contactloos betalen met behulp van de NFC-chip van je telefoon (of smartwatch). Hieronder vertellen we je daar alles over.

Is reizen met OV goedkoper dan pinpas? ›

Nee hoor! Een rit met je betaalpas kost evenveel als een reis met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Je betaalt de prijs van een 2e klas kaartje zonder korting. Verder betaal je niets extra.

Kan niet inchecken met e-ticket? ›

Wat kan ik doen? Mocht het poortje niet open gaan met het scannen van je e-ticket zet dan de NFC uit op je smartphone en probeer het opnieuw, houdt je smartphone op enige afstand van de de scanner.

Hoe gebruik je een e-ticket in de bus? ›

Op je papieren kaartje, E-ticket of M-ticket staat een barcode (een vierkante streepjescode). Deze barcode kun je scannen bij het incheck-apparaat. Houd hiervoor je ticket 5 tot 15 centimeter onder de scanner en zorg ervoor dat het rode stipje in het midden van de barcode staat.

Hoe werkt een e-ticket voor de bus? ›

E-tickets zijn kaartjes die je online via onze website koopt en toegestuurd krijgt via een e-mail. Je kunt het toegestuurde digitale bestand printen of tonen op je smartphone. De barcode moet scanbaar zijn om als vervoersbewijs te dienen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6104

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.